You are here

Lista tari Europa in ordinea numarului de locuitori

Clasamentul cuprinde tarile care ocupa total sau partial teritoriul geografic european sau sunt parte a Uniunii Europene.

Vedeti si lista tarilor lumii in functie de numarul de locuitori.

Lista tarilor din Europa in functie de numarul de locuitori

* Rusia, Turcia, Georgia, Azerbaidjan, Armenia sunt tari transcontinentale. O parte din aceste tari se afla in Europa, cealalta parte aflandu-se pe continentul asiatic. Aceste tari au fost incluse in clasamentul tarilor in functie de suprafata pentru ca o parte din ele ocupa spatiul geografic european.

* Cipru a fost inclus in clasamentul nostru deoarece figureaza ca stat in Uniunea Europeana si va fi mai usor de reperat. Cipru este un stat insular din Marea Mediterana, mai aproape ca zona geografica de Orientul Mijlociu

* Kosovo nu a fost introdus in aceste clasament pentru ca independenta sa ca stat nu a fost recunoscuta oficial de catre tara noastra, Romania. Totusi, pentru statistici, cei 1.825.632 locuitori ai Kosovo, sunt transferati statului recunoscut, Serbia. Prin urmare, fara suprafata adunata a Kosovo, Serbia s-ar afla pe locul 23, cu 7.310.555 locuitori.

Datele sunt furnizate de catre CIA - The World Factbook si este realizat pe baza estimarilor CIA pentru luna iulie 2011.

Tags: